
Gyakran eszik hamburgert sült krumplival, rántott csirkét, tacót és New York-i stílusú pizzát. Az étlapjáról nem hiányozhat az egyben sült fasírt és egy jól elkészített steak sem. Olvasson tovább, hogy megtudja, hogyan készül Donald Trump egyik kedvenc étele – írta meg a life.hu.
Donald Trump, az Egyesült Államok új elnöke, ha az ételekről van szó, a tipikus amerikai fogásokat részesíti előnyben, hisz nagy rajongója a gyorséttermeknek. Most megmutatjuk, hogyan készíthetjük el otthon egyik kedvenc fogását!
Mit eszik szívesen Donald Trump?
Corey Lewandowski, Trump korábbi kampánymenedzsere és a Let Trump Be Trump című könyv szerzője szerint az elnök általában 14-16 órát is kibír evés nélkül. Nem nagy rajongója a reggeliknek, szalonnát és tojást vagy gabonapelyhet eszik. Ebédre kedvencei közül válogat: egy jó, szaftos fasírtot vagy egy kicsit túlsütött steaket ketchuppal. Vacsorára gyakran egy kiadós McDonald’s-menüt választ, ami két Big Macből, két Filet-O-Fish szendvicsből és egy kis csokoládés shake-ből áll. Néha egy KFC-s vödör csirkével kényezteti magát.
Lewandowski azt is megjegyzi, hogy Trump nem eszi meg a szendvicsek kenyerét, és a pizzának is mindig otthagyja a szélét. Ami az italokat illeti, a turmixok mellett naponta több, akár 12 diétás kólát is megiszik. Amikor vendégek érkeznek a Fehér Házba, a dolgok kissé eltérnek a megszokottól. A Times szerint Trump első elnöki ciklusa alatt a pincérek hamar megtanulták az elnök szokásait. A salátával Trumpnak ezersziget öntetet szolgálnak fel a vendégeknek kínált krémes vinaigrette helyett. Amikor csirke kerül az asztalra, ő az egyetlen, aki külön tálkában extra szószt kap. A desszertnél pedig a csokoládékrémes pitéje mellé két gombóc vaníliafagyit kap, míg mindenki más csak egyet.
Készítse el Donald Trump egyik kedvencét: a tökéletes steaket
- Hagyjuk a steaket 1-2 napig a hűtőben, egy csepegésmentes tálcán olvadni.
- Készítés előtt, miután kivettük a hűtőből, hagyjuk szobahőmérsékleten körülbelül 15 percig pihenni, így egyenletesen fog sülni. Ezután jöhet a fűszerezés: kis olívaolaj, só, bors és fokhagyma. Ügyeljünk arra, hogy jó bőven beborítsuk vele, és mindkét oldalon egyenletesen fűszerezzük.
- Süssük meg a steaket alacsony hőfokon, vegyük le a rácsról és töröljük szárazra. Ekkor már lehet látni, ahogy a zsír elkezd olvadni.
- Ezután tegyük a steaket a forró grillre, és minden 30 másodpercben fordítsuk meg, amíg el nem éri a kívánt belső hőmérsékletet és szép kérget nem kap.
- Majd vegyük le a rácsról és hagyjuk pihenni 10 percig, mielőtt felszeletelnénk és tálalnánk. Tálalás előtt hintsük meg egy kevés sóval.